Almindelige symptomer ved kontorarbejde og manglende skærmbriller

 In Symptomer på forkerte eller manglende briller

I denne video vil du høre om ”Ingen klager ved skærmarbejde”.

Vi er jævnligt i dialog med en masse virksomheder, kommuner, offentlige institutioner, ministerier og lignende. Hver gang snakken falder på skærmbriller og symptomer, arbejdsmiljø eller APV lyder det ens stemmende, at der ikke er nogen klager over skærmarbejde. Men virkeligheden ser desværre lidt anderledes ud.

Medarbejderne performer dårligere end ønsket

Når vi går ind og undersøger medarbejderes gener ved skærmarbejde, så viser vores undersøgelser og erfaring på området, at der er nedsat effektivitet, øget fravær, stress, hovedpiner, og andre gener, der i den grad gør, at medarbejderne ikke performer som ønsket. Alene en lille smule sløret syn, nedsætter effektiviteten med 10%! Vi har lavet nogle brugerundersøgelser, som viser, at alt for mange er utilfredse med deres skærmbriller, og alt for mange har ondt i nakken og tørre øjne. Disse symptomer kaldes mikrogener. Disse symptomer bliver ikke fanget i en APV. Det betyder at man som virksomhed er nødt til at gå et spadestik dybere, hvis man virkelig mener at man vil skabe et godt arbejdsmiljø.

Kæbespændinger og hovedpine er udbredt

Når vi sidder ansigt til ansigt med medarbejderne viser det sig at symptomer som ondt i nakken, tørre øjne, hovedpine om eftermiddagen og kæbespændinger er udbredte. Kæbespændinger kan opstå, fordi vi har svært ved at se, hvad der foregår på computerskærmen og derfor læner os lidt frem. Når vi falder lidt frem vil vi naturligt gerne åbne munden. Men da man ikke har lyst til at sidde på sit arbejde med vidt åben mund, spænder man i mod, klapper kæben op, og derfor opstår kæbespændinger og dernæst hovedpinen. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få assistance til opmåling af skærmbriller.

Recent Posts

Kontakt os på 7020 3206