Har du ondt i ryggen efter en lang arbejdsdag?

 In Symptomer på forkerte eller manglende briller

Der findes mange forskellige råd, når man får ondt i ryggen efter en arbejdsdag. Nogle siger, at det er bedst for ryggen at fortsætte arbejdet, mens andre vil anbefale, at du tager en pause. Vi anbefaler først og fremmest, at du får undersøgt, hvorfor du har ondt i ryggen efter en lang arbejdsdag. Vi kan alle få ondt i ryggen en gang imellem, men oplever du jævnligt rygsmerter, er det en god idé at tage det seriøst og finde årsagen.

Derfor kan fysioterapeuten ikke altid hjælpe ved ondt i ryggen

Fysioterapeuten er den typiske person at kontakte, hvis du får ondt i ryggen på arbejdet. En fysioterapeut kan hjælpe dig med forskellige øvelser, hvis du trænger til at få styrket dine muskler eller få løsnet op for spændinger. Stramme hasemuskler kan eksempelvis gøre, at du begynder at runde i ryggen.

Dine rygsmerter kan dog også skyldes årsager, som din fysioterapeut kan have svært ved at hjælpe med. Der er fx en tydelig sammenhæng mellem dit syn, og om du sidder hensigtsmæssigt foran skærmen. Hvis du trænger til skærmbriller, kommer du til at anstrenge dine øjne. Samtidig sætter du dig automatisk, så du bedst kan se, det du arbejder med. Det er helt naturligt, men ikke særlig praktisk, hvis du dermed begynder at bøje dig fremover eller læne dig lidt tilbage, så dine skuldre og arme ikke har en naturlig vinkel ned mod tastaturet eller musen.

Unaturlige siddestillinger er skyld i både rygsmerter, øm nakke og spændingshovedpine. Så bestil en tid hos os til et tjek af jeres siddestillinger og jeres syn, hvis du og dine kollegaer har nogle af disse symptomer efter en dag foran computerne.

Sådan kan du slippe af med ondt i ryggen på jobbet

Når du booker en tid hos os, tager vi ud på din arbejdsplads og gennemgår din siddestilling ved skrivebordet. Vi guider hver enkelt medarbejder til at få den mest behagelige arbejdsstilling, og vi tilbyder screening af synet til alle.

Hvis du har behov for skærmbriller, måler vi op, så dine nye briller passer perfekt med afstanden til din computerskærm. Styrken i brillerne afhænger nemlig af afstanden til skærmen, og styrken bliver unøjagtig, hvis synsafstanden ikke bliver opmålt. Det er også derfor, at du godt kan have brug for skærmbriller, selvom du allerede har briller i forvejen. Styrken i dine private briller er nemlig typisk optimeret til en afstand, der er lidt længere væk, end vi typisk har hen til computeren.

Recent Posts

Kontakt os på 7020 3206