Hvad betyder forkert belysning på arbejdspladsen for dine øjne?

 In FAQ om skærmbriller

I denne video vil vi fortælle om, hvad belysningen har af betydning for dig, når du sidder og arbejder ved din kontorplads.

Alder spiller en stor rolle for belysningens betydning, og det har stor betydning for nødvendigheden af skærmbriller. Når man runder de 40-45 år,  sker der fysiologiske forandringer i øjet.

Unge øjne er gennemsigtige

Når man ser ind igennem øjet på en ung person, vil det være ligesom at kigge igennem det Indiske Ocean. Det er klart og fint. Når vi bliver lidt ældre, vil øjet forandres, og vores linse, kammervand og glaslegeme, som ligger inde i den her kugle som øjet er, kommer til at ligne mosevand i modsætning til da vi var unge, hvor det lignede rent vand. Det betyder at lyset har væsentligt sværere ved at nå igennem, og ind til det bageste af øjet, som er det, der registrerer det du ser. Det betyder, at når vi kommer ind på et kontor, hvor vi rigtig hygger med stearinlys og slukket loftslys, så kan vi ikke se det vi skal se, da lyset ikke kommer ind i øjet på fornuftig vis. Det afstedkommer gener, det giver træthed, og det giver en fornemmelse af at ”mine skærmbriller virker nok ikke”.

Bedre belysning – mindre behov for skærmbriller

Når vi kommer ud og tænder for den her belysning, hvor en kontorlampe skal give minimum 500 lux lys ned på papiret, så virker brillerne igen. Det gør de, fordi belysningen er i orden, og så kan vi pludselig se, og skal ikke anstrenge os i samme grad. Vi har en vis mængde energi rent synsmæssigt, som vi kan bruge henover en arbejdsdag. Slukker vi loftslyset, undlader at bruge vores bordlampe, sætter vores bordlampe forkert, har for stærkt lys ud af computerskærmen, så vi bliver blændet af den, så vil der ske det, at efter frokost begynder batteriet at være fladt, og symptomerne begynder at dukke op. Så derfor er du nødt til at tænke lyset ind i din arbejdsdag, hvis du skal have en genefri og god arbejdsdag ved computeren.

Recent Posts

Kontakt os på 7020 3206

hvad-sker-der-med-vores-øjne-når-vi-skal-have-skærmbriller