Hvad sker der med vores øjne, når vi skal have skærmbriller?

 In FAQ om skærmbriller

I denne video vil du høre om, hvornår du får brug for skærmbriller, og hvornår det giver mening at lave skærmbriller.

Det er uundgåeligt at komme ind på at alder har en hel del at sige, når vi taler om skærmbriller. Når vi runder de 40 til 45 år, så sker der en hel del forandringer inde i vores øjne. Så går vi fra at være fuldstændig brilleløse, til at have briller siddende på næsen når vi skal arbejde. Årsagen er, at vores muskulatur inde i øjnene og vores linse ikke længere kan zoome som den kunne da vi var unge.

Vores øjne kan ikke længere zoome som et kamera

Linsen størkner, og vores øje kan ikke længere selv zoome som et kamera på forskellige distancer. Det betyder, at vi begynder at tænke over, at vi har øjne i hovedet, vi kan få lidt hovedpine, vi kan blive lidt trætte, og vi kan få problemer med at stille fra den ene afstand til den anden. Det kan være som om det hele går i halvfrossen olie. Vi får måske også lidt tørre øjne. Når man tænker over at man har øjne i sit hoved, så er det, at man skal begynde at tænke på, at der måske er et eller andet galt. Ligger du selv i den her aldersgruppe, så vil det være hensigtsmæssigt, dels at få tjekket dit generelle behov rent synsmæssigt, men også at få tjekket, om der er behov for skærmbriller.

Hvad er en skærmbrille?

Skærmbriller er en brille, der bliver tilpasset helt specifikt, til de synsafstande, du anvender, når du sidder ved en computerskærm. Det vil sige, arbejder man ved en bærbar, så er det de afstande brillen skal tilpasses, og arbejder man ved en stationær pc med flere skærme, så er det de afstande, en skærmbrille skal tilpasses til. Hvis man læser en bog eller kører bil, vil styrkerne være radikalt anderledes. Det betyder altså, at du ikke kan nøjes med en enkelt brille, men faktisk skal ud i at have en brillegarderobe, hvor du har en brille, der passer til den afstand du skal se på.

Du skal have en decideret brillegarderobe

Det betyder altså, at du ikke kan nøjes med en enkelt brille, men faktisk skal ud i at have en brillegarderobe …

Det som er vigtigt at tage højde for i den her sammenhæng er, at hvis man negligerer generne, og overhører de her signaler, som øjnene sender i form af hovedpine, træthed, og nedsat effektivitet, så forværres problematikken, og sætter sig blandt andet til nogle udfordringer i nakke og skuldre. Så hvis du er der, hvor du begynder at være opmærksom på, at du har øjne i hovedet, så tag kontakt til os, og lad os få kigget tingene igennem. Du er meget velkommen på vores hjemmeside.

Recent Posts

Kontakt os på 7020 3206

forkert-belysning-arbejdspladsHjernerystelse og skærmbriller