Nakkesmerter – hvad fysioterapeuten ikke fortæller dig om nakkespændinger

 In Symptomer på forkerte eller manglende briller

Oplever du nakkesmerter på arbejdet? De fleste, der får ondt i nakken efter en arbejdsdag overvejer at tage en snak med en fysioterapeut. Det kan også være en fin idé, hvis dine nakkespændinger skyldes myoser eller ubalancer i muskulaturen, som kan trænes væk.

Dine øjne kan give dig nakkesmerter

Har du overvejet, at dine nakkespændinger kan skyldes, at du skal have briller? Måske har du allerede været ved fysioterapeuten og oplevet, at behandlingen ikke har hjulpet så godt, som du havde håbet. Eller måske har du allerede en mistanke om, at det kan være dine øjne, der giver dig ondt i nakken.

Med alderen har flere og flere danskere brug for skærmbriller eller hverdagsbriller for at kunne se tydeligt. Hvis du får nakkesmerter af at sidde ved computeren på arbejdet, så prøv lægge mærke til, om du er nødt til at rykke dit hoved tættere på skærmen eller længere væk, for at kunne se dit arbejde tydeligt. Hvis du har svært ved at se skærmen 100 procent tydeligt, vil din krop helt ubevidst bringe øjnene i en afstand, så du ser bedre. Det er bare ikke særligt sundt for din nakke eller din ryg.

Med skærmbriller kan du skåne dine øjne, slappe af i skuldre og nakke og dermed undgå nakkesmerter

Det her tilbud har din arbejdsgiver sikkert ikke fortalt dig om

Vidste du, at din arbejdsgiver faktisk er forpligtet til at få tjekket, om du har brug for skærmbriller, hvis du får ondt i nakken af at arbejde ved computerskærmen? Måske har I adgang til en fysioterapeut som et frynsegode på arbejdspladsen. Men hvis det er dit syn, der giver dig ondt i nakken, så kan en fysioterapeut ikke stille meget op med dine symptomer.

Bed din arbejdsgiver om at sende bud efter Fair erhvervsoptik, der kommer ud på arbejdspladsen og vurderer årsagerne til, at du eller dine kollegaer får ondt i nakken i løbet af arbejdsdagen. Hos Fair Erhvervsoptik tjekker vi din arbejdsstilling og tester samtidig, om du har brug for skærmbriller. Nogle har stor glæde af briller mens andre i stedet har brug for et bedre lys eller en ny ergonomisk kontorstol for slippe for nakkesmerter. Nogle gange kan bedre siddestilling kombineret med en skærmbrille give en kæmpe forbedring, så du helt undgår nakkesmerter, hovedpine og trætte øjne.

Gør din arbejdsgiver opmærksom på din ret til at få vurderet årsagen til dine nakkespændinger, og bed om at få bestilt tid til en uvildig rådgivning hurtigst muligt. Det er også i virksomhedens interesse, at du ikke længere har gener af at gå på arbejde. Ellers risikerer du og din arbejdsgiver, at du ender med at blive sygemeldt på grund af smerterne.

Recent Posts

Kontakt os på 7020 3206