Fair Erhvervsoptik

Sådan får du bedre arbejdsstillinger

Belastende arbejdsstillinger kan give nakkesmerter og ondt i ryggen og skuldrene. Heldigvis er det muligt at få bedre arbejdsstillinger og på den måde slippe for smerter, når du går på arbejde. Her giver vi dig en række råd og anbefalinger til, hvilke arbejdsstillinger du skal være opmærksom på.

5 råd til mere ergonomiske arbejdsstillinger

Har du meget stillesiddende arbejdsvaner? Når du sidder foran computeren mange timer hver dag, er der nogle råd, du kan følge for at mindske risikoen for spændinger og smerter.

  • Sørg for at holde dine overarme så lodrette som muligt. Samtidig skal dine underarme hvile på bordet, og dine albuer skal ikke ligge inde på bordet. Der skal således være luft under dine albuer og ned til bordet. På den måde hviler du bedst i skuldrene og det øverste af ryggen.
  • Skift arbejdsstilling så ofte som muligt. Måske har du mulighed for at printe noget af dit arbejde ud og sætte dig et sted og læse det på papir i stedet for på skærmen? Det giver en anden kropsholdning, og dine øjne skal fokusere på en lidt kortere afstand, end de gør resten af tiden ved computeren. Afveksling i arbejdsstillinger er sundt for kroppen.
  • Hvis du har et hæve-sænkebord, der giver mulighed for, at du flere gange om dagen kan skifte arbejdsstilling fra siddende til stående, så benyt det. Et alternativ til at stå er at hæve din stol ind imellem og sætte dig frem på stolen, så du sidder med ret ryg.
  • Variér hvor du har dine fødder. Sid ikke med en vinkel på 90 grader i hofte og knæled hele dagen, da det lukker for dit blodomløb. Er du ikke så høj, kan en skammel under fødderne være praktisk til at opnå en behagelig vinkel.
  • Placér skærmen i en højde, så din nakke er en anelse bøjet og i en afstand på en armslængde eller mere afhængig af, om du har én eller flere skærme.

Når gode arbejdsvaner ikke er nok

Har du allerede fået gode råd til, hvilke arbejdsstillinger du skal sidde i for at undgå gener? Og har det ikke rigtig hjulpet på hovedpinen eller spændingerne i ryg og nakke? Så har du måske brug for briller.

Hvis du har behov for briller, vil din krop automatisk skifte arbejdsstilling, så du bedre kan se skærmen. Det er ikke altid det mest praktiske rent ergonomisk, hvis du eksempelvis strækker hovedet frem eller runder i ryggen for at opnå den perfekte afstand til skærmen.

Vi tilbyder både gennemgang af dine arbejdsvaner og en online synstest hos Fair erhvervsoptik. Dermed får du afklaret, om det er dit syn eller dine arbejdsstillinger, der skal tages hånd om.

Vil du vide mere?

Fair erhvervsoptik møder gerne op på din arbejdsplads og foretager en uvildig opmåling. Kontakt os på tlf.: 70 203 206. Du også velkommen til at sende os en besked via kontaktformularen.

Kontakt os på 7020 3206