70 203 206

Fair Erhvervsoptik

Trivsel på arbejdspladsen

Trivsel på arbejdspladsen er vigtigt for at have en god arbejdsdag og generel tilfredshed på jobbet. Og trivslen kan dække alt fra stresshåndtering og godt kollegaskab til gode forhold, når det gælder pauser, mødetider, støj og udluftning.

Prøv en af de tre synstests her

Hvis I gerne vil sætte fokus på trivsel på arbejdspladsen, kan det være en god idé at undersøge, hvordan den enkelte medarbejder trives, og hvilke ting der eventuelt kan forbedres. Måske bliver nogle af dine kollegaer generet af støj fra telefoner eller interne samtaler, og andre er måske generet af at sidde i træk eller døje med ondt i ryggen efter en lang arbejdsdag. Kortlægningen af jeres trivsel kan eksempelvis ske ved hjælp af individuelle spørgeskemaer eller et dialogmøde, hvor trivslen bliver diskuteret i fællesskab.

Viser kortlægningen, at mange af jer får trætte øjne, hovedpine og nakkesmerter på jobbet, vil vi anbefale en gennemgang af jeres arbejdsstillinger. Mange sidder uhensigtsmæssigt på stolen og har en dårlig støtte af underarmen. Vidste du eksempelvis, at din bordhøjde helst skal indstilles, så dine albuer ikke ligger inde på bordet, når du skriver på tastaturet eller bruger musen?

Hos Fair erhvervsoptik tilbyder vi professionel gennemgang af arbejdsstillinger og synsfunktion, så I kan blive opmærksomme på, hvordan I sidder bedst muligt ved skrivebordet. En screening af synet vil samtidig vise, om skærmbriller kan fjerne hovedpinen, nakkesmerterne og de trætte øjne og dermed give mere trivsel på arbejdspladsen. Husk, at variation er vigtigt.

Læs mere om arbejdsmiljø

Hvad er godt arbejdsmiljø?

Et godt arbejdsmiljø er påvirket af de fysiske og psykiske faktorer på jobbet. Har du indflydelse på din arbejdsdag? Har du det godt blandt dine kollegaer? Husker I at lufte ud jævnligt? Sidder I et rum, der ikke er for koldt eller varmt? Får du nogle spændende arbejdsopgaver, som du føler dig i stand til at løse? Er du en god kollega, der er opmærksom på de andres behov?

Mange faktorer påvirker din trivsel på arbejdspladsen, men heldigvis er især nogle af de fysiske faktorer lette at forbedre. Er I flere kollegaer, der oplever fysiske gener ved at gå på arbejde, så gå sammen og gå i dialog med arbejdsgiver. Så står du ikke alene med din opfordring til bedre trivsel på arbejdspladsen, når du har dine kollegaer i ryggen.

Vi kommer gerne ud til din virksomhed og hjælper jer til at vurdere, hvordan I kan opnå bedre fysisk trivsel på arbejdspladsen.

Læs mere om arbejdsmiljø
crossmenuchevron-down