70 203 206

Online synstest

Synstest

Virker teksten på skærmarbejdet en smule uskarp? Eller får du trætte øjne og spændingshovedpine efter en dag på arbejde? Så er det en god idé at tage en synstest og få vurderet, om du måske har brug for briller/kontaktlinser eller bare en skærmbrille, til når du arbejder ved computeren.

Hos Fair erhvervsoptik tilbyder vi en online synstest, hvor du hurtigt selv kan tjekke, hvordan det står til med dit syn. Synstesten kan ikke erstatte besøget af en synsergonom fra Fair erhvervsoptik, men den kan give dig et hurtigt fingerpeg nu og her. Vi har en online synstest til screening af dit syn. Er du langsynet, nærsynet eller har du bygningsfejl. De fleste mennesker med bygningsfejl vil have stor glæde af at købe briller til hverdagsbrug.
Prøv en af vores synstest

Snak med arbejdsgiver om din online synstest

Hvis din online synstest viser, at du har problemer med synet, så tag fat i din chef. Som medarbejder med computerarbejde har du ret til at få tjekket, om du har brug for skærmbriller for at undgå gener ved arbejdet.

Din arbejdsgiver er forpligtet til at betale for en standard skærmbrille, hvis den er nødvendig for dig på jobbet. Vil du gerne have et par skærmbriller med et dyrere stel, kan du vælge at betale differencen selv og få et par ekstra flotte briller, hvis din arbejdsgiver giver grønt lys. Andre trives fint med et par standardbriller, når det kun er på jobbet, det er aktuelt at benytte dem.
Mere om skærmbriller

Har du brug for hjælp?

Footer formular

Har du brug for hjælp?

Nogle af de første symptomer på, at du anstrenger dine øjne for meget, er trætte øjne, nakkesmerter, lysfølsomhed, hovedpine eller ondt i ryggen. Måske oplever du også at få tørre øjne eller at de klør og virker irriterede. Tørre øjne kan paradoksalt nok også løbe i vand.

Hvis du mangler briller, vil din krop helt automatisk forsøge at kompensere, så du kan se så godt som muligt. Måske kniber du ubevidst øjnene sammen eller rykker dig lidt tættere på skærmen, så du ikke længere sidder i en behagelig arbejdsstilling

Problemet kan blive forstærket, hvis du bruger dine pauser med nyhedssites på computeren. Øjnene er ikke designet til at skulle stirre i timevis på en skærm. Det er derfor en god idé at huske at strække blikket og kigge ud i rummet eller ud ad vinduet flere gange hver time i løbet af arbejdsdagen.

Tag vores online synstest, hvis du ofte har trætte øjne eller smerter omkring nakke, ryg eller hoved i løbet af arbejdsdagen. Vi kommer også gerne ud på din arbejdsplads og rådgiver om, hvordan du og dine kollegaer kan få den mest hensigtsmæssige arbejdsstilling

Stemmer det hele overens?

Vores vigtigste arbejdsredskab ved computerarbejde er øjnene.

Har vi gener, hovedpine og anstrenger vi os, går det ud over effektiviteten. I værste fald oparbejder vi også slid på kroppen.

Det koster sygedage og ineffektivitet.

Gode skærmbriller skal leveres, når der er behov, og gives til den rette pris

crossmenuchevron-down