70 203 206

Fair Erhvervsoptik

Skærmbriller – regler og priser

Ifølge Arbejdstilsynets skærmbrille-regler har ansatte med regelmæssigt computerarbejde ret til at få undersøgt, om de har brug for skærmbriller. Reglerne gælder uanset om den ansatte arbejder på kontor eller fra hjemmearbejdsplads. Undersøgelsen skal foretages af en person med de fornødne kvalifikationer.
Få professionel rådgivning

Hvad koster skærmbriller?

Når det gælder skærmbrille-priser, skal du som arbejdsgiver betale for et standardstel samt de glas, der passer til medarbejderens styrke. Ønsker medarbejderen et dyrere stel, kan vedkommende selv betale differencen, hvis arbejdsgiveren accepterer det. Arbejdsgiveren betaler for medarbejdernes skærmbriller, og brillerne er derfor en del af arbejdsgiverens ejendom. Skærmbrille-priser ligger typisk fra 300 kroner og opefter. Du kan derfor selv bestemme, om du vil lade medarbejderen beholde brillerne, hvis vedkommende siger op eller bliver afskediget fra jobbet.

Skærmbrille-reglerne gælder også, hvis den ansatte i forvejen bruger briller. Arbejdspladsen er forpligtet til at udlevere skærmbriller, hvis computerarbejdet giver gener for medarbejderen og styrken fraviger de private briller.

Salgs- og leveringsbetingelser

Pr 1-1-2023, ex moms.

Timeprisen er kr. 830,-* pr. påbegyndt time. Ved to gennemgange på samme adresse forbruges 1 time.

Økonomisk rapport: Power Bi årligt overblik, afslag og besparelser, tilkøb:

Kr. 1995 ex moms.

Online hjælp enhedspris kr. 489 ex moms. Ingen stigning.

Kørsel:

Zone 1, nærområde, op til 20 km. fra firmaadresse Kr. 195,-
Zone 2, Storkøbenhavn fra 20-40 km. fra firmaadressen Kr. 430,-
Zone 3, Øvrige Sjælland fra 40-60 km. fra firmaadresse Kr. 590,-
Zone 4, Øvrige landsdele, kørsel beregnes efter kørte km kr. 5,00.

* Der opmåles to personer pr. time på samme adresse.

Der faktureres for P afgift, såfremt det er påkrævet på adressen.

Ved flere personer på samme adresse, beregnes medgåede hele timer, fra første besøg og sluttes ved sidste besøg,

Prisændringer varsles med 30 dage.

Betalingsfrist 14 dage fra fakturadato.


Opsigelse kan ske gensidigt med 90 dages varsel + løbende måned.


Ved forudgående aftalt besøg, skal et evt. afbud ske senest kl. 12 dagen før aftalt besøg.
Udebliver afbud faktureres for det bestilte antal timer, parkering og kørsel.

 

Overskrides betalingsfristen pålægges et gebyr på kr. 100,- samt renter.

Der faktureres for P afgift, såfremt det er påkrævet på adressen.

Prisændringer ud over indeksregulering varsles med 30 dage.

Betalingsfrist 30 dage fra fakturadato.

 

Priserne reguleres årligt 1.januar.

Vælg uvildig skærmbrille-rådgivning

Mange bliver i dag rådgivet af deres optiker til at købe skærmbriller, selvom det ikke er nødvendigt. Derfor er det en fordel at blive rådgivet af en uvildig optiker, der ikke er sendt ud fra en brillebutik for at sælge.

Fair erhvervsoptik tilbyder en professionel vurdering af, hvorvidt medarbejderne har behov for skærmbriller for at undgå gener i forbindelse med arbejdet.
Prøv vores online synstest

Sådan hjalp vi disse virksomheder

Herunder kan du læse, hvordan vi har hjulpet nogle af vores kunder med at skabe bedre arbejdsmiljø for medarbejderne og store besparelser på skærmbrille-budgettet.

Tallene taler deres egne ord

Analyse foretaget af Fair erhvervsoptik og andre kompetente rådgivere på markedet viser, at skærmbriller giver markant færre sygedage, ligesom der opnås betydelige besparelser på brilleindkøb på virksomhedsplan.
Åbn analyse

FAQ om skærmbriller

Er det muligt at spare når man laver en aftale med Fair erhvervsoptik?
Vores erfaring er, at en virksomhed kan spare 20-30% på udgiften til skærmbriller til deres medarbejdere ved at samarbejde med os.
Hvorfor ikke bare lade vores medarbejdere købe hos brillemanden?
En del af optikerbranchen er ikke bekendt med lovgivningen omkring skærmbriller. Desuden lever optikeren af at sælge briller. Når en medarbejder går til optikeren for at få en vurdering af sit behov for skærmbriller, vil det derfor sjældent føre til et afslag.

Fair erhvervsoptik er uvildige erhvervsoptikere. Vi er specialister på skærmbrilleområdet, og vi vurderer, hvornår virksomheden skal betale for skærmbriller, og hvilken løsning der er optimal for både virksomhed og medarbejder.

Langt de fleste skærmbriller, der købes direkte hos optikeren, bliver fremstillet uden forudgående opmåling af arbejdspladsen. Styrken i brillen og synsafstanden til skærmen hænger sammen. Kender man ikke afstanden til skærm og tastatur, kan man ikke være sikker på, at brillen faktisk virker.
Hvornår skal virksomheden betale?
Virksomheden skal betale for skærmbriller, hvis medarbejderens private briller ikke fungerer til skærmarbejde. Som udgangspunkt er virksomheden kun forpligtet til at betale for standardstel og standardglas
Hvad koster den?

En skærmbrille varierer i pris og koster fra ca. kr. 300-2.400 afhængig af kvalitet og den personlige løsning. Der kan ofte være penge at spare ved at indgå en aftale med en brilleleverandør.

Hvad er det?

En skærmbrille er en brille, som er tilpasset medarbejdernes særlige behov ved skærmarbejde. For at være effektiv skal skærmbrillen være tilpasset de synsafstande, du benytter ved din skærmarbejdsplads. En skærmbrille er forskellig fra den private brille i både styrke og glasopbygning. Derfor er det ikke muligt at tilpasse en privat brille, så den også fungerer til skærmarbejde, eller omvendt.

Kontakt os for uvildig skærmbrille-opmåling

Footer formular
crossmenuchevron-down