Skærmbriller opmåling

  • Opmåling til skærmbriller
  • Uddannede erhvervsoptikere
  • Uvildig vejledning til køb af skærmbriller
  • Tilskud fra din arbejdsgiver til indkøb af optik

Det siger kunderne

stars
  • Vi har gennem et mangeårigt samarbejde oplevet en topprofessionel rådgivning, hvor den samlede vurdering af arbejdspladsen – indretning af pladsen, belysning, ergonomi generelt m.m. – har været værdifuld for virksomhedens medarbejdere. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vi fortsat får besøg af “brilledamen” 2 gange om året.

    Kurt Wolf Økonomi & HR Chef, CA A-kasse
  • Vi ønsker at give vores medarbejdere de bedst mulige betingelser i fht. deres arbejde ved bl.a. skærme. Vi havde dog en fornemmelse af, at optiker-kæderne ikke nødvendigvis var neutrale, når de rådgav vores medarbejdere. Vi indgik derfor et samarbejde med Fair erhvervsoptik for at sikre en uvildig rådgivning. Et samarbejde der nu kører på 6. år.

    Christoffer Head of HR, Global transportvirksomhed

Prøv en snak med os

… Det koster ingenting. Så kan vi afdække dine behov, og se om der er et match med vores kompetencer.

ondt i nakken

Afhjælpning af fysiske symptomer

De korrekt opmålte briller kan afhjælpe mange fysiske symptomer såsom ondt i nakken eller ondt i hovedet.

skaermbriller-afstand

Vi kommer ud på din arbejdsplads

Vi kommer fysisk ud med det formål at lave en præcis opmåling af dine øjne, så du kan passe til din individuelle arbejdsplads.

skaermbriller-kontakt-os

Uddannede optikere

Vi har udelukkende erfarne og uddannede optikere. De laver opmåling og synstest, og giver dig en rapport, du kan give til din brillebutik.

Hvem har brug for skærmbriller eller læsebriller?

Har du spurgt dig selv: ”Hvad er læse- eller skærmbriller”? Måske er du gået til lægen på grund af tilbagevendende spændingshovedpine eller øm nakke, og så har han eller hun nævnt, at du måske har behov for en skærm brille. Nogle vil få stor glæde af denne type briller, mens andre har større gavn af, hvis de fik en anden stol at sidde på, eller fik justeret højden på skrivebordet og skærmen. Det er godt for dit arbejdsmiljø og din øjensundhed, hvis du får afdækket om du har behov for læsebriller eller kontaktlinser.

Forskellen på private briller og skærmbriller

Kan du have behov for kontaktlinser?

Nogen tror, at det er optimalt at bruge sine normale briller eller nøjes med kontaktlinser, når man sidder foran skærmen hele dagen. Men en opmåling kan vise, om du vil få større gavn af skræddersyede og undgå gener som hovedpine og nakkespændinger. Det er med til at nedbringe stress og andre fysiske gener med de korrekte synstilbehør.

Tag vores online synstest i dag.

Har du ondt?

Mange danskere får med alderen brug for assistance til synet. Øjnene ser fint, når du er i 20’erne og 30’erne, men fra 40-årsalderen kan det begynde at blive aktuelt at google ”hvad er skærmbriller”. For det anstrenger øjnene, hvis du sidder ved en computer og har svært ved tydeligt at se, hvad der foregår på skærmen. Måske begynder dine øjne at gøre ondt, eller du får øget behov for skærmpause, eller kontaktlinser.

Symptomerne kan eksempelvis være trætte øjne, hovedpine eller ømhed eller smerter i nakke og ryg. Ømheden skyldes som oftest, at du kompenserer ved at læne dig en smule frem eller bøje i nakken, så du bedre kan se. Det giver unaturlige arbejdsstillinger, som kroppen bliver generet af efter en lang arbejdsdag.

Skærmbriller kan forbedre dit arbejde

Arbejdsdagen kan føles rigtig lang, hvis du får ondt i nakken eller hovedpine og trætte øjne. Har du eller dine kollegaer oplevet nogle af disse symptomer? Så bør I nok få tjekket, om I har brug for skærmbriller for at forbedre jeres arbejdsmiljø. Du kan lave en log med dine symptomer, så du kan finde ud af hvor slemt det står til.

Vidste du, at et sæt skærm-briller kan være løsningen, men at årsagen til hovedpine og rygsmerter også kan skyldes forkert arbejdsstilling eller lysforhold ved skrivebordet? Eksempelvis kan det give gener, hvis vinklen på dine ben er bukket mindre end 90 grader, hvis du bukker benene ind under stolen i længere perioder eller hvis kontrasten mellem lyset på skærmen og i lokalet er for stor.

Hos Fair erhvervsoptik tilbyder vi uvildig rådgivning omkring skærmbriller og ergonomisk korrekte arbejdsstillinger.

FAQ – hyppigt stillede spørgsmål

Er det muligt at spare når man laver en aftale med Fair erhvervsoptik?

Vores erfaring er, at en virksomhed kan spare 20-30% på udgiften til skærmbriller til deres medarbejdere ved at samarbejde med os.

Hvorfor ikke bare lade vores medarbejdere købe hos brillemanden?

En del af optikerbranchen er ikke bekendt med lovgivningen omkring skærmbriller. Desuden lever optikeren af at sælge briller. Når en medarbejder går til optikeren for at få en vurdering af sit behov for skærmbriller, vil det derfor sjældent føre til et afslag. Fair erhvervsoptik er uvildige erhvervsoptikere. Vi er specialister på skærmbrilleområdet, og vi vurderer, hvornår virksomheden skal betale for skærmbriller, og hvilken løsning der er optimal for både virksomhed og medarbejder. Langt de fleste skærmbriller, der købes direkte hos optikeren, bliver fremstillet uden forudgående opmåling af arbejdspladsen. Styrken i brillen og synsafstanden til skærmen hænger sammen. Kender man ikke afstanden til skærm og tastatur, kan man ikke være sikker på, at brillen faktisk virker.

Hvornår skal virksomheden betale?

Virksomheden skal betale for skærmbriller, hvis medarbejderens private briller ikke fungerer til skærmarbejde. Som udgangspunkt er virksomheden kun forpligtet til at betale for standardstel og standardglas.

Hvad siger lovgivningen?

Ifølge Arbejdstilsynets ”Bekendtgørelse om arbejde ved skærmterminaler” har medarbejderen bl.a. ret til en undersøgelse af sit syn og behovet for skærmbriller. Undersøgelsen skal foretages af en person med de fornødne faglige kvalifikationer.

Arbejdstilsynets regler

Hvad koster den?

En skærmbrille varierer i pris og koster fra ca. kr. 300-2.400 afhængig af kvalitet og den personlige løsning. Der kan ofte være penge at spare ved at indgå en aftale med en brilleleverandør.

Hvad er det?

En skærmbrille er en brille, som er tilpasset medarbejdernes særlige behov ved skærmarbejde. For at være effektiv skal skærmbrillen være tilpasset de synsafstande, du benytter ved din skærmarbejdsplads. En skærmbrille er forskellig fra den private brille i både styrke og glasopbygning. Derfor er det ikke muligt at tilpasse en privat brille, så den også fungerer til skærmarbejde, eller omvendt.

Gener p.g.a. skærmarbejde viden og fakta:

Når vi arbejder ved computeren, er øjnene vores vigtigste arbejdsredskab. Ser vi ikke optimalt vil vi kompensere med kroppen og det afstedkommer en lang række gener: Hovedpine, ondt i nakken, tørre øjne og spændingshovedpiner. Hvordan skal en medarbejder kunne vide at gener i nakken er brillens skyld. At de tørre øjne skyldes en væsentlig nedsat blinke frekvens. Når vi sætter os ved skærmen, blinker vi cirka 30% mindre, fungere briller eller syn ikke optimalt blinkes endnu mindre. Da tårefilmen er en del af vores syns apparat, vil et tørt øje give et dårligt syn/sløret syn der ikke afhjælpes med briller.

Ofte fanger vi som skærmbrugere ikke at det er brillens skyld. For vi finder altid en vej til at se, men hvordan sidder vi når vi ser. Kig ud over kontorlandskabet efter frokost. Her er ”batteriet” i øjet brugt op og så starter timerne med de ”gakkede” siddestillinger. Dette føre til slitage, nedsat effektivitet og trivsel. Stress hvis vi ikke når det vi skal og kvaliteten er dårlig.

Hvis vi anstrenger øjnene og oplever gener i form af fx hovedpine, går det ud over effektiviteten. I værste fald fører det også til slid på kroppen, fordi vi forsøger at kompensere for det dårlige syn med uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Det koster alt sammen sygedage og ineffektivitet. Gode skærmbriller skal leveres, når behovet melder sig, og prisen skal være rigtig. Hos FAIR erhvervsoptik sikrer vi, at medarbejderens arbejdsplads bliver indstillet ergonomisk korrekt, og vi screener den enkelte medarbejders syn online, så en eventuel løsning fungerer optimalt.

FAIR erhvervsoptik er lig uvildig rådgivning

Vi er uvildige og forvalter bekendtgørelsen for mange firmaer, institutioner og kommuner, styrelser og ministerier, der ønsker at tage arbejdsmiljøet til et højere niveau UDEN at skulle have den store pengepung frem. Når unødige skærmbriller fjernes, er der rigeligt råd til at få ordentlig vejledning og opmåling. Langt de fleste af vores kunder betaler det samme som altid, men med væsentligt bedre resultat. Vores uvildige rådgivning betyder, at vi ud for objektive kriterier vurderer, om der er et reelt behov, og om virksomheden skal betale herfor. Private briller betales af
medarbejderne selv, specialbriller til skærm betales af arbejdsgiver.
Vi sparer mange virksomheder for unødige og overflødige udgifter til briller, som jeres virksomhed i virkeligheden aldrig skulle have betalt for, og som havner i en skuffe. Derudover sikrer vi, at de leverede briller virker efter hensigten og fungerer i samspil med resten af arbejdspladsen. Udgiften til en helhedsbaseret rådgivning om er hurtigt tjent ind i form af sparede udgifter og øget trivsel og effektivitet.

Vi ved i dag at gener ved skærmarbejde koster fravær, nedsat effektivitet og trivsel. Det understøttes b.la. af denne gallupundersøgelse. Det betyder også at udleveres blot en brille rekvisition og så må medarbejderen selv finde ud af at måle op og få det gjort korrekt, ja så er i allerede på slingrekurs med arbejdsmiljøet.

Vi giver ikke specifikke anbefalinger til for eksempel at købe ind i Synoptik eller Louis Nielsen, vi er uvildige, og du kan 100% selv bestemme, hvor du lægger dine penge!

Kontakt os for uvildige råd og opmåling

Kontakt Fair erhvervsoptik for en uvildig opmålning på tlf.: 70 203 206. Vi har åbent mandag til fredag fra 8:30 – 16:30. Alternativt kan du kontakte os via vores kontaktformular:

Kontakt os på 7020 3206