Skærmbriller opmåling

  • Opmåling til skærmbriller
  • Uddannede erhvervsoptikere
  • Uvildig vejledning til køb af skærmbriller
  • Tilskud fra din arbejdsgiver til indkøb

Før pris fra kr. 686,-

Din intropris her og nu fra kr. 398,-*

*For nye kunder og kunder, der ikke er besøgt indenfor 12 mdr.

Det siger vores kunder

stars
  • Vi har gennem et mangeårigt samarbejde oplevet en topprofessionel rådgivning, hvor den samlede vurdering af arbejdspladsen – indretning af pladsen, belysning, ergonomi generelt m.m. – har været værdifuld for virksomhedens medarbejdere. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vi fortsat får besøg af “brilledamen” 2 gange om året.

    Kurt Wolf Økonomi & HR Chef, CA A-kasse
  • Vi ønsker at give vores medarbejdere de bedst mulige betingelser i fht. deres arbejde ved bl.a. skærme. Vi havde dog en fornemmelse af, at optiker-kæderne ikke nødvendigvis var neutrale, når de rådgav vores medarbejdere. Vi indgik derfor et samarbejde med Fair erhvervsoptik for at sikre en uvildig rådgivning. Et samarbejde der nu kører på 6. år.

    Christoffer Head of HR, Global transportvirksomhed

Prøv en snak med os

… Det koster ingenting. Så kan vi afdække dine behov, og se om der er et match med vores kompetencer.

skærmbriller

Afhjælpning af fysiske symptomer

De korrekt opmålte skærmbriller kan afhjælpe mange fysiske symptomer såsom ondt i nakken eller ondt i hovedet.

skaermbriller-afstand

Vi kommer ud på din arbejdsplads

Vi kommer fysisk ud og laver en præcis opmåling, så din skærmbrille passer til din individuelle arbejdsplads.

skaermbriller-kontakt-os

Uddannede optikere

Vi har udelukkende erfarne og uddannede optikere. De laver opmålingen, og giver dig en rapport, du kan give til din brillebutik.

Hvem har brug for skærmbriller?

Har du spurgt dig selv: ”Hvad er skærmbriller”? Måske er du gået til lægen på grund af tilbagevendende spændingshovedpine eller øm nakke, og så har han eller hun nævnt, at du måske har behov for skærmbriller. Nogle vil få stor glæde af skærmbriller, mens andre har større gavn af, hvis de fik en anden stol at sidde på, eller fik justeret højden på skrivebordet og skærmen.

Kender du dit eget brille-behov?

Nogen tror, at det er optimalt at bruge sine normale briller eller nøjes med kontaktlinser, når man sidder foran skærmen hele dagen. Men en skærmbrille-opmåling kan vise, om du vil få større gavn af skræddersyede skærmbriller og undgå gener som hovedpine og nakkespændinger.

Tag vores online synstest i dag.

Har du ondt eller driller øjnene dig?

Mange danskere får med alderen brug for skærmbriller. Øjnene ser fint, når du er i 20’erne og 30’erne, men fra 40-årsalderen kan det begynde at blive aktuelt at google ”hvad er skærmbriller”. For det anstrenger øjnene, hvis du sidder ved en computer og har svært ved tydeligt at se, hvad der foregår på skærmen.

Symptomerne kan eksempelvis være trætte øjne, hovedpine eller ømhed eller smerter i nakke og ryg. Ømheden skyldes som oftest, at du kompenserer ved at læne dig en smule frem eller bøje i nakken, så du bedre kan se. Det giver unaturlige arbejdsstillinger, som kroppen bliver generet af efter en lang arbejdsdag.

Dig og dit arbejdsmiljø

Skærmbriller kan forbedre dit arbejdsmiljø

Arbejdsdagen kan føles rigtig lang, hvis du får ondt i nakken eller hovedpine og trætte øjne. Har du eller dine kollegaer oplevet nogle af disse symptomer? Så bør I nok få tjekket, om I har brug for skærmbriller for at forbedre jeres arbejdsmiljø.

Vidste du, at skærmbriller kan være løsningen, men at årsagen til hovedpine og rygsmerter også kan skyldes forkert arbejdsstilling eller lysforhold ved skrivebordet? Eksempelvis kan det give gener, hvis vinklen på dine ben er bukket mindre end 90 grader, hvis du bukker benene ind under stolen i længere perioder eller hvis kontrasten mellem lyset på skærmen og i lokalet er for stor.

Hos Fair erhvervsoptik tilbyder vi uvildig rådgivning omkring skærmbriller og ergonomisk korrekte arbejdsstillinger.

FAQ om skærmbriller

Kan vi spare ved at lave en aftale med Fair erhvervsoptik?

Vores erfaring er, at en virksomhed kan spare 20-30% på udgiften til skærmbriller til deres medarbejdere ved at samarbejde med os.

Hvorfor kan vi ikke bare lade vores medarbejdere købe deres skærmbriller hos optikeren?

En del af optikerbranchen er ikke bekendt med lovgivningen omkring skærmbriller. Desuden lever optikeren af at sælge briller. Når en medarbejder går til optikeren for at få en vurdering af sit behov for skærmbriller, vil det derfor sjældent føre til et afslag. Fair erhvervsoptik er uvildige erhvervsoptikere. Vi er specialister på skærmbrilleområdet, og vi vurderer, hvornår virksomheden skal betale for skærmbriller, og hvilken løsning der er optimal for både virksomhed og medarbejder. Langt de fleste skærmbriller, der købes direkte hos optikeren, bliver fremstillet uden forudgående opmåling af arbejdspladsen. Styrken i brillen og synsafstanden til skærmen hænger sammen. Kender man ikke afstanden til skærm og tastatur, kan man ikke være sikker på, at brillen faktisk virker.

Hvornår skal virksomheden betale for skærmbriller?

Virksomheden skal betale for skærmbriller, hvis medarbejderens private briller ikke fungerer til skærmarbejde. Som udgangspunkt er virksomheden kun forpligtet til at betale for standardstel og standardglas.

Hvad siger lovgivningen?

Ifølge Arbejdstilsynets ”Bekendtgørelse om arbejde ved skærmterminaler” har medarbejderen bl.a. ret til en undersøgelse af sit syn og behovet for skærmbriller. Undersøgelsen skal foretages af en person med de fornødne faglige kvalifikationer.

Arbejdstilsynets regler

Hvad koster en skærmbrille?

En skærmbrille varierer i pris og koster fra ca. kr. 300-2.400 afhængig af kvalitet og den personlige løsning. Der kan ofte være penge at spare ved at indgå en aftale med en brilleleverandør.

Hvad er en skærmbrille?

En skærmbrille er en brille, som er tilpasset medarbejdernes særlige behov ved skærmarbejde. For at være effektiv skal skærmbrillen være tilpasset de synsafstande, du benytter ved din skærmarbejdsplads. En skærmbrille er forskellig fra den private brille i både styrke og glasopbygning. Derfor er det ikke muligt at tilpasse en privat brille, så den også fungerer til skærmarbejde, eller omvendt.

Kontakt os for uvildig skærmbrille-opmåling

Kontakt Fair erhvervsoptik for en uvildig skærmbrille-opmålning på tlf.: 70 203 206. Vi har åbent mandag til fredag fra 8:30 – 16:30. Alternativt kan du kontakte os via vores kontaktformular:

Kontakt os på 7020 3206