70 203 206

Skærmbriller opmåling

Opmåling til skærmbriller
Uddannede erhvervsoptikere
Uvildig vejledning til køb af skærmbriller
Tilskud fra din arbejdsgiver til indkøb af optik
Book dit besøg her

Det siger kunderne

  • Vi ønsker at give vores medarbejdere de bedst mulige betingelser i fht. deres arbejde ved bl.a. skærme. Vi havde dog en fornemmelse af, at optiker-kæderne ikke nødvendigvis var neutrale, når de rådgav vores medarbejdere. Vi indgik derfor et samarbejde med Fair erhvervsoptik for at sikre en uvildig rådgivning. Et samarbejde der nu kører på 6. år.

    Christoffer
    Head of HR, Global transportvirksomhed
  • Vi har gennem et mangeårigt samarbejde oplevet en topprofessionel rådgivning, hvor den samlede vurdering af arbejdspladsen – indretning af pladsen, belysning, ergonomi generelt m.m. – har været værdifuld for virksomhedens medarbejdere. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vi fortsat får besøg af “brilledamen” 2 gange om året.

    Kurt Wolf
    Økonomi & HR Chef, CA A-kasse
Prøv en snak med os
… Det koster ingenting. Så kan vi afdække dine behov, og se om der er et match med vores kompetencer.
Afhjælpning af fysiske symptomer
Vi kommer ud på din arbejdsplads
Uddannede optikere

Hvem har brug for skærmbriller eller læsebriller?

Kan du have behov for kontaktlinser?

Gå til online synstest

Har du ondt?

Læs mere om symptomer

Skærmbriller kan forbedre dit arbejde

Læs mere om arbejdsmiljø

FAQ – hyppigt stillede spørgsmål

Vores erfaring er, at en virksomhed kan spare 20-30% på udgiften til skærmbriller til deres medarbejdere ved at samarbejde med os.
En del af optikerbranchen er ikke bekendt med lovgivningen omkring skærmbriller. Desuden lever optikeren af at sælge briller. Når en medarbejder går til optikeren for at få en vurdering af sit behov for skærmbriller, vil det derfor sjældent føre til et afslag. Fair erhvervsoptik er uvildige erhvervsoptikere. Vi er specialister på skærmbrilleområdet, og vi vurderer, hvornår virksomheden skal betale for skærmbriller, og hvilken løsning der er optimal for både virksomhed og medarbejder. Langt de fleste skærmbriller, der købes direkte hos optikeren, bliver fremstillet uden forudgående opmåling af arbejdspladsen. Styrken i brillen og synsafstanden til skærmen hænger sammen. Kender man ikke afstanden til skærm og tastatur, kan man ikke være sikker på, at brillen faktisk virker.

Virksomheden skal betale for skærmbriller, hvis medarbejderens private briller ikke fungerer til skærmarbejde. Som udgangspunkt er virksomheden kun forpligtet til at betale for standardstel og standardglas.
Ifølge Arbejdstilsynets ”Bekendtgørelse om arbejde ved skærmterminaler” har medarbejderen bl.a. ret til en undersøgelse af sit syn og behovet for skærmbriller. Undersøgelsen skal foretages af en person med de fornødne faglige kvalifikationer.

Arbejdstilsynets regler
En skærmbrille varierer i pris og koster fra ca. kr. 300-2.400 afhængig af kvalitet og den personlige løsning. Der kan ofte være penge at spare ved at indgå en aftale med en brilleleverandør.
En skærmbrille er en brille, som er tilpasset medarbejdernes særlige behov ved skærmarbejde. For at være effektiv skal skærmbrillen være tilpasset de synsafstande, du benytter ved din skærmarbejdsplads. En skærmbrille er forskellig fra den private brille i både styrke og glasopbygning. Derfor er det ikke muligt at tilpasse en privat brille, så den også fungerer til skærmarbejde, eller omvendt.

Gener p.g.a. skærmarbejde viden og fakta:

Læs mere om arbejdsmiljø

FAIR erhvervsoptik er lig uvildig rådgivning

Læs mere om symptomer
Kontakt os for uvildige råd og opmåling
crossmenuchevron-down