70 203 206

Forskellen på private briller og skærmbriller

I denne video vil vi gerne fortælle lidt om forskellen på private/almindelige briller og på skærmbriller.

Et af de hyppigste spørgsmål vi får, når vi står ude hos en kunde er: Jeg har jo briller, hvad er årsagen til, at det bare ikke fungerer for mig, briller er vel briller?

Forskellige briller til forskellige behov

Det er desværre ikke helt rigtigt. Briller er meget forskellige, og dækker forskellige behov. Når vi får et brillebehov, så kan det enten være i de unge år, hvor vi pludselige ikke kan se nummerpladen når vi tager kørekort, og vi sidder med hovedet helt oppe i forruden , og her der skal vi så have et par briller til at køre bil, og se fjernsyn med. I de unge år vil disse briller også fungere, både når vi sidder ved en computer, med en iPad, ser på vores telefon eller hvilken skærm det nu måtte være. Brillen dækker simpelthen alle behov som en allround brille.

Når vi runder de 40-45 år, så er det sådan, at vi har vores private briller, der måske er med noget glidende overgang, så når vi kigger ligefrem, så kan vi se når vi kører bil, og når vi kigger ned, så kan vi se med læsefeltet, der er i bunden af brillen. Men problemet er, at når vi har nået denne alder, kan vi ikke længere bruge disse briller, når vi sætter os ved skærmen. EU har lavet en lovgivning, der dikterer, at så skal vi have skærmbriller.

Skærmbriller er designet til at se på skærmen

Skærmbriller er designet anderledes end vores private briller. De er nemlig designet således, at det felt i vores almindelige briller, som vi bruger når vi kigger langt, det bliver designet, så vi kan kigge hen på skærmen med det. Det vil sige, hvis vi prøvede at køre bil med sådan en brille, så kan vi se cirka ud til køleren og ikke længere, hvilket naturligvis ikke vil være helt forsvarligt.

Så når vi kommer til det punkt med vores briller med glidende overgang, at vi sætter os med hovedet bukket bagover, og kigger igennem læsefeltet, når vi gerne vil se, hvad der står på vores computerskærm, så skal vi have designet et par briller, så læsefeltet dækker hele brillen, så vi kan sidde genefrit og arbejde ved computeren uden at få ondt i nakken.

Arbejdstageren betaler ikke selv for skærmbriller

I forbindelse med disse problematikker er der kommet en bekendtgørelse, der gør, at vi som arbejdstagere er friholdt for udgift, når vi skal sidde og arbejde ved computerskærmen, og vel at mærke har behov for en specialdesignet brille, som kun fungerer, når vi sidder der, og vi skifter når vi forlader arbejdspladsen til vores private briller. Altså et specialhjælpemiddel for en computerskærm.

crossmenuchevron-down